PCOS – hasznos linkek angolul tudóknak

Bár a táplálkozástudomány napról napra fejlődik, hazánkba sajnos csak némi késéssel érkeznek meg az újabb információk. Persze szerencsére van néhány olyan weboldal (mint ez), ahol olyan cikkeket olvashattok, amik az angol nyelvű szakirodalomból is merítenek, de kétségtelen, hogy a legjobb az, ha Te is böngészed olykor az angol forrásokat. Ebben a cikkben bemutatok néhány külföldi oldalt, amin érdemes néha körülnézni, ha tudsz angolul.

PCOS NUTRITON CENTER

A PCOS Nutrition Center alapítója Angela Grassi, az egyik legelismertebb PCOS specialista dietetikus és táplálkozástudományi szakember, aki maga is policisztás ovárium szindrómával küzd, így igazán hitelesnek mondható.

Rengeteg hasznos cikket találhatsz ezen a honlapon a diéta, az étrendkiegészítők és a testmozgás témájában. Érdemes feliratkozni a hírlevélre!

Martha McKittrick Nutriton

Az oldal szerkesztője Martha McKittrick dietetikus és diabétesz edukátor. A blog hasznos cikkei mellett egy ingyenes e-bookra is feliratkozhatsz: 30 Nutrition Tips for PCOS. Ez főleg azoknak lehet hasznos, akik még keveset tudnak a PCOS diétájáról.

Hillary Wright oldala

Ez az oldal ritkábban frissül, mint a fentiek, de azért vannak rajta hasznos infók. Hillary Wright is egy nagyszerű dietetikus szakember. Ő a prediabéteszre és a PCOS-re specializálódott, és már több, mint 18 év tapasztalat van a háta mögött. Nagysikerű könyve, a The PCOS Diet Plan 2017-ben jelent meg a második kiadásában. Ha van rá módod, érdemes beszerezni, mert nagyon informatív.

Your Nutrtion Cure

Végül, de nem utolsó sorban egy YouTube csatorna Ula Bozek videóival. Bár ő nem dietetikus, de táplálkozástudományból van végzettsége, és nem mellesleg ő maga is PCOS-es. Ami még érdekesebbé teszi a dolgot az az, hogy vegán étrendet követ, így hús, tejtermék és tojás nélkül éri el az ideális étrendet – méghozzá nagyon ügyesen. A videói nagyon életszerűek, általában saját tapasztalatokon alapulnak, és profin meg vannak csinálva. Nekem szimpatikus.

Látod, nagy előnyben vagy, ha tudsz angolul, de ha nem, akkor se csüggedj! Én igyekszem rendszeresen friss cikkekkel szolgálni PCOS témában ezen a honlapon.

Ha pedig személyes segítségre lenne szükséged, kattints ide! 

By |2018-12-03T15:24:11+00:002017, november 4|